Ambulanța Pentru Monumente

ambulanta pentru monumente csr events

Fâșca, Bihor

Ambulanța pentru Monumente este un proiect inițiat în 2016 de către Asociația Monumentum și dezvoltat de către o serie de organizații existente sau nou create din domeniul patrimoniului cu activitate independentă în mai multe regiuni ale României.

Proiectul își propune să acționeze eficient în domeniul salvgardării patrimoniului imobil prin punerea în siguranță a unor obiective de patrimoniu importante aflate în stare avansată de degradare sau de precolaps. Peste 600 de monumente istorice din România aflate în proprietate privată sau publică așteaptă salvarea de urgență și numărul lor crește îngrijorător.

Proiectul “Ambulanța pentru Monumente” prin intermediul căruia se realizează punerea în siguranță a patrimoniului cultural imobil cu ajutorul voluntarilor, al meșterilor și al comunitaților locale sub stricta supraveghere și îndrumare a specialiștilor din domeniul conservării și restaurării monumentelor istorice a fost răspunsul la lipsa de reacție a comunităților, a ministerului de resort și a autorităților în fața amenințărilor de distrugere accelerată a patrimoniului.

Acolo unde proprietarul oferă materialele de construcție necesare, „Ambulanța pentru monumente”, a cărei principal susținător este Majestatea Regală, Regele Charles al III-a, acționează pentru punerea în siguranță a monumentului cu ajutorul unei autoutilitare echipate cu uneltele necesare.

Obiectivele principale ale Ambulanței pentru Monumente sunt:
🚑 Primul Ajutor pentru clădire, și anume punerea în siguranță în manieră permanentă, după regulile restaurării, și implicit evitarea degradării ulterioare;
⛑️ Educația non-formală pentru tinerii experți și pentru studenți.
🤝 Conștientizarea și implicarea membrilor comunității.
🏫 vizite pe șatier și educație în domeniu pentru reprezentanții autorităților.
🔨 Utilizarea tehnicilor tradiționale de construcție, adică păstrarea vie a patrimoniului imaterial.
🌈 Toate aceste lucruri au prins viață prin intervenția finalizată cu succes de la Fâșca.

În luna iunie 2023 , am sustinut proiectul ambulanta pentru monumente, implicandu-ne cu voluntari din cadrul asociatiei, prin Bogdan Nyulaș și Ionut Coman care au muncit cot la cot alături de mesterii experimentati ai proiectului desfasurat in localitatea Fâșca, din Bihor.

ambulanta pentru monumente csr events constructie ambulanta pentru monumente csr events poza ambulanta pentru monumente csr events biserica

Parteneri care au ajutat la demararea proiectului:

Distribuie:


Donează Acum !

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.


Ultimele articole:


Social Media: