PLANTĂM SPERANȚĂ este inițiativa națională de împădurire, acțiune ce se desfășoară în mai multe județe din țară. Acțiune prin care dorim să aducem în același loc instituții, companii, școli, licee, universițăți și cât mai mulți voluntari.
Un OM, un POM, o Țară – Este un proiect internațional care are ca obiectiv plantarea a cel puțin unui arbore în ficare localitate din țară și de a crea o rețea de organizații și voluntari care să se implice în proiecte comune implementate în oglindă. Tot prin acest proiect ne dorim să construim Drumul Pomului, legând zone geografice și istorice între ele prin plantarea de arbori din km în km, de la munte la mare, dela Bihor la Maramureș iar apoi până la Constanța.
‘’o Pădure de la Zero’’ este numele acțiunii de impădurire din următorii ani, prin care ne dorim să desfășurăm acțiuni de impădurire pe terenuri degradate, defrișate, terenuri neproductive, să construim perdele forestiere, proiecte în care să implicăm cât mai mulți voluntari, pe terenuri unde nu s-a mai plantat. Inițiativa vizează organizarea şi derularea de acţiuni de împădurire la nivel naţional, realizarea unei hărţi a zonelor despădurite şi realizarea unei campanii de conştientizare privind importanţa pădurilor.
Componenta de acţiune directă presupune implicarea a 30.000 de voluntari pe o perioadă de 7-10 ani, în vederea împăduririi unei suprafeţe de 70-100 de hectare, în cât mai multe judeţe și vizează astfel împădurirea unei suprafeţe medii de 3 -5 hectare.
Ne dorim să desfășurăm acțiuni cât mai mari de plantare pe terenuri degradate, defrișate, terenuri neproductive, să construim perdele forestiere, proiecte în care să implicăm cât mai mulți voluntari.
Poți impacta semnificativ definindu-ți ca direcție de responsabilitate socială ideea de sustenabilitate și protecție a mediului înconjurător.
Poți oferi angajaților posibilitatea de a participa/contribui la implementarea unor proiecte de CSR, simțind că au pus, la rândul lor, o cărămidă la baza acestora.
Pentru a pune bazele sau întări relațiile între membrii echipelor tale.
Urmează să primești un album foto de la acțiune.
I – Analiză asupra implicării companiei în comunitate în ultimii 3 ani de zile.
II – Propuneri de proiecte/evenimente în care compania să se implice pentru ca aceasta să iși crească vizibilitatea, să iși arate loialitatea față de clienți, dar și pentru a-și imbunătăți imaginea, atât ca responsabilitate față de comunitate, cât și ca angajator.
III – Partener în proiectele noastre aflate deja în desfășurare sau pe cale să înceapă.
IV – Întocmirea unui calendar anual de evenimente/proiecte în care compania să se implice în următorul an.
V – Organizarea și eficientizarea bugetului de sponsorizări pentru a o obține o cât mai bună vizibilitate.
VI – Conceperea, oraganizarea și implemenatrea unui proiect propriu al companiei.
VII – Creare strategie CSR & ESG.
VIII – Întocmire raport CSR & ESG.
Te provocăm să gândești ce putem face pentru bunăstarea și siguranța copiilor noștri. Te determinăm să te întrebi care sunt responsabilitățile noastre și ce am putea schimba AZI pentru ca MÂINE să putem respira și să ne putem bucura de VIAȚĂ?
Organizăm un eveniment dedicat de plantare care îți dă posibilitatea să răspunzi întrebărilor și provocărilor noastre! Și te invităm să te alături nouă și celor aproximativ 2.000 de voluntari, la cea de-a treia ediție a celei mai mari acțiuni de plantare din România.
Ne asigurăm că sunt respectatetoate standardele tehnice (realizăm studiul pedologic și alegem puieții potriviți, luând în considerare amenajamentul silvic sau Proiectul Tehnic).
Curățăm și pregătim terenul pentru plantare. Punem la dispoziție toate materialele necesare (puieți, sape și cazmale, mănuși de grădinărit, saci, asistență medicală și toalete ecologice) așa încât, dvs. să aveți la
dispoziție tot ce aveți nevoie pentru acțiunea de plantare. Masa câmpenească pe cinste, apa și băuturile calde sunt din partea noastră.